Herstart fabriek

Faciliteit in Pontal da Barra opnieuw opgestart met geïmporteerd zout

Braskem heeft de productie van chlorine, caustische soda en de chemische samenstelling dichloroethaan in zijn faciliteit in Pontal da Barra, die sinds mei 2019 was gesloten, hervat. De productie wordt uitgevoerd met zout dat wordt ingekocht bij Chileense mijnen, aangezien Braskem de steenzoutwinning in de stad heeft stopgezet en bezig is met het sluiten van de putten. Braskem heeft BRL 60 miljoen (11,5 miljoen euro) geïnvesteerd in technologische en infrastructurele aanpassingen van de faciliteit in Pontal da Barra en de logistiek op de weg en in de haven om het zouttransport te integreren. De grondstof uit de Chileense afzettingen komt in de haven van Maceió aan, waar het wordt opgeslagen en vanwaaruit het vervolgens met vrachtwagens naar de fabriek wordt gebracht.

De hervatting van de productie en de toepassing van best practices op het gebied van de veiligheid, gezondheid en milieubescherming stellen Braskem in staat om een bijdrage te blijven leveren aan de sociaal-economische ontwikkeling van Alagoas. Hierdoor worden ruim 2.500 gekwalificeerde banen behouden. De geïntegreerde productie van PVC en caustische soda in de fabrieken van Maceió en Marechal Deodoro stimuleert de productieketen van chemische stoffen en kunststoffen in de deelstaat. Hierbij zijn ongeveer 40 andere bedrijven in strategische sectoren betrokken, zoals de gezondheidszorg en civiele bouw.

Vanwege de pandemie zijn industriële faciliteiten aangepast en nieuwe maatregelen ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn de grondige reiniging en ontsmetting van ruimtes; door infectiologen goedgekeurde aanpassingen van de verwarming, ventilatie en airconditioning; afstand houden op de werkplek en tijdens het transport; en de beschikbaarstelling van pakketten met mondmaskers en handontsmettingsmiddelen voor werknemers.